Dit wil je écht niet weten

Op dit moment lees ik het boek van Huib Modderkolk, “Dit wil je écht niet weten”. Het gaat over niet alleen spionage maar ook Cyberaanvallen. De geraffineerdheid van hackers hoe ze binnenkomen bij niet alleen bedrijven maar ook de overheid om informatie te stelen en om chaos te creëren. Vroeger maakten we ons zorgen over een spion die zomaar in Nederland kon zijn. Nu met internet zitten ze overal en zijn ze bijna niet te pakken.

Het boek is vlot beschreven en Huib heeft het gebruik van ICT-termen zoveel als mogelijk vermeden, lijkt het. Soms komt het bijna te simpel op me over. Voor een niet-ICT’er kan het een verademing zijn… zonder al die technische ICT-termen.

Door het boek werd ik me weer bewust van onze kwetsbaarheid. Al die computers, laptops, smartphones… en met meestal amper beveiliging.
Na het lezen van het boek is een virusscanner toch wel het minimale waar je aan denkt…

Dus: Eigenlijk wil je het wel weten…

Specificaties
Paperback
Taal: Nederlands
ISBN: 9789463812160
Pagina’s: 288
Publicatiedatum: 05-03-2024
Prijs: € 20,99

website: Dit wil je écht niet weten | 9789463812160 | Uitgeverijpodium