This Is How They Tell Me the World Ends

Ik heb het boek gelezen van Nicole Perlroth over de diverse cyberattacks die zijn geweest. Waar Huib Modderkolk schrijft over inlichtingendiensten gaat het boek van Nicole Perlroth veel meer over Cyberaanvallen door individuele hackers, crackers maar ook cyberaanvallen door statelijke actoren, zoals Rusland, China, Noord-Korea en nog vele andere landen. Laten we Oekraïne niet vergeten. Tot de oorlog met Rusland was het een land waar misschien wel de meeste cyberaanvallen vandaan kwamen. Na het begin van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne was het best rustig… Het is best wel eng om te lezen wat landen doen om informatie te krijgen en om elkaar te bespioneren. Vroeger moest iemand echt op pad. Nu installeer je een virus, malware of zelfs ransomware bij iemand op de telefoon of laptop. Spionage is niet alleen om informatie te krijgen over wat de plannen zijn van een land. Een voorbeeld hiervan is dat Rusland de verkiezingen in de Verenigde Staten van Amerika heeft verstoord misschien zelfs wel beïnvloed… Maar ze doen het ook om bedrijf kritische informatie te stelen. Bijvoorbeeld China is erg geïnteresseerd in wat ASML wel niet voor mooie technologie in huis heeft. Rusland

We leven in een bizarre wereld.

Ik kan het boek van harte aanraden. Je hoeft het echt niet helemaal uit te lezen want het komt toch we vaak weer op hetzelfde neer.

Specificaties
Paperback
Taal: Engels
EAN: 9781526652539
Pagina’s: 528
Publicatiedatum: 23 juni 2022
Prijs: € 17,99

This-is-how-they-tell-me-the-world-ends