Dagje Uit naar Bonn

Afgelopen 8 augustus zijn we nog een dagje naar Bonn geweest in Duitsland. De hele vakantie hadden we de Franse taal moeten aanhoren maar nu wilden we even weer Duits horen. In Bonn zijn we naar het Kunstmuseum Bonn geweest. Als je van moderne kunst houdt, is het zeker een aanrader.
Het was niet heel druk in het museum omdat we, denk ik, vroeg waren. We werden flink in de gaten gehouden door de suppoosten. Misschien waren ze het niet gewend dat de jongens ook mee waren.

Daarna zijn we naar de Munster van Bonn gegaan. Een mooie kerk met een kruisgang. In de kerk kregen we nog een mini-concert. De organist die ’s avonds een concert zou geven, was aan het oefenen. Het orgel lijkt qua klank op het orgel in de kerk van Trier. Niet vreemd eigenlijk want het is gemaakt door dezelfde orgelbouwer.

Na het bekijken van de Munster hebben we een rondvaart gemaakt over de Rijn, naar Königswinter en weer terug.

Geniet mee door het bekijken van de foto’s. Klik op de onderstaande foto en als het goed is, wordt er een nieuwe tab of browser scherm geopend. Klik op een van de foto’s en deze zal ‘schermvullend’ worden gemaakt.

We hebben ook nog een korte video gemaakt…

Youtube